نیروی دریایی زیرساخت های «مکران» را توسعه داد

تبلیغات

تبلیغات

جستجو

جستجو

پیوندهای روزانه

پیوندهای روزانه

لینک دوستان

لینک دوستان

امکانات جانبی

امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 16965
بازدید دیروز : 1832
بازدید هفته : 19497
بازدید ماه : 20434
بازدید کل : 60956
تعداد مطالب : 3087
تعداد نظرات : 157
تعداد آنلاین : 1


نیروی دریایی زیرساخت های «مکران» را توسعه داد

  • 27
نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل مکران مستقر است و دوهدف عمده را دنبال می‌کند: ا- اقتدار دریایی 2- توسعه سواحل مکران. اقتدار دریایی ما در منطقه موجب قطع دست بیگانگان از منابع آبزی شده و شرایطی را برای صیادان ایرانی به وجود آورده تا بتوانند به صید مطلوب تری دسترسی داشته باشند. پیش از این کشتی‌های بیگانه از آسیای شرق دور و سایر جاهای دیگر می‌آمدند و با کمک رادارهایی که گله‌های ماهی را نشان می‌داد و همچنین با داشتن سایر تجهیزات، گله‌های ماهی را مثل جاروبرقی می‌مکیدند و با خودشان می‌بردند و صیادان ما از منابع آبزی بهره خاصی نمی‌بردند. از سوی دیگرحضور ما در منطقه با توجه به زیرساخت‌ها و امکانات و شرایط منطقه باعث رونق اقتصادی شهر‌های ساحلی این منطقه شده است، به صورتی که بندرکنارک که تا چند سال پیش روستایی بیش نبود تبدیل به شهر و یکی از بنادر مهم صیادی کشور شده است. همچنین در سال‌های اخیر ، منطقه شاهد پدیده شوم دزدی دریایی است که امنیت تمام کشورهای شمال اقیانوس هند را به خطر انداخته، نیروی دریایی با اعزام ناوگروه‌های متعدد که پنجاهمین آن در حال اعزام است، اقتدار دریایی خود را با تأمین امنیت دریایی منطقه به اثبات رسانده است. به اهتزاز درآمدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در دور دست‌ها نشانه اقتدار و حضور کشورمان در صحنه قدرت دریایی است.بی تردید امروز ما یکی از کشورهای قدرتمند شمال اقیانوس هند هستیم که با پدیده شوم دزدی دریایی مقابله می‌کنیم. حداکثرصادرات و واردات کشورمان از طریق دریا تأمین می‌شود و حضور مقتدرانه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، خط کشتیرانی از باب المندب و شرق آسیا تا تنگه مالاگا به طرف آفریقای جنوبی و جنوب اقیانوس هند را برای تجارت وجابه‌جایی کالاها امن ساخته است. ناوگروه‌های نیروی دریایی پشتوانه چرخه اقتصادی فعال منطقه است. به‌طوری که تاکنون هیچ محموله‌ای‌ ازمقصد یا از مبدأ سواحل ما در حال جابه‌جایی مورد دستبرد و یا تهدید پدیده شوم دزدی دریایی قرار نگرفته است. ما این امنیت را نه برای خود، بلکه برای همه کشورهای ساحلی شمال اقیانوس هند نیز به ارمغان آورده‌ایم.
اما در خصوص توسعه سواحل مکران می‌توان گفت، حضور نیروی دریایی در این منطقه موجب توسعه زیر ساخت‌های بسیاری شده که قبل از آن وجود نداشت. به‌عنوان مثال فقط اجرای یک موج شکن برای منطقه، پروژه‌ای عظیم محسوب می‌شود.ما برای ساختن موج شکن از نیروی کار همین مردم استفاده کردیم که درنتیجه موجب ایجاد فرصت‌های شغلی و رونق اقتصادی منطقه شده است. پیش از حضور نیروی دریایی در منطقه شبکه راه‌هایی که در اینجا وجود داشت اغلب نامطلوب،
   گاه خاکی و غیر قابل تردد برای همه اتومبیل‌ها بود، با همت نیروی دریایی والبته با حمایت دولت‌های مستقر شبکه راه‌ها بهبود پیدا کرده و پل‌های زیادی ساخته شده که این مهم به رونق اقتصادی کمک شایان توجهی کرده است.بعلاوه حضور نیروی دریایی واستقرار یگان‌های آن در منطقه خواه ناخواه ضریب امنیت منطقه را به نحو چشمگیری بالا برده است که این مهم در رونق اقتصادی منطقه نیز مؤثر است. چرا که تردد نیروهای ما در شهرها ومنطقه امنیت را تقویت می‌کند و ضریب آن را افزایش می‌دهد.
در حال حاضر اولویت‌های امنیتی منطقه چیست؟

 از جمله اولویت‌های امنیتی منطقه در شرایط فعلی تهدیدات خارجی است. می‌دانید که تهدیدات خارجی دریا پایه است. دشمن با وجود ناوهای هواپیمابر و واحدهای شناور و قدرت آتش توپخانه‌ای دور ایستا می‌توانداز فاصله‌های خیلی دور با ما درگیر شود. لذا حضور یک نیروی دریایی کلاسیک باتوانمندی بالا چه در عمق از نظر فاصله وچه ازنظر ماندگاری در دریا ضروری است تا با تهدیدات نیروهای فرامنطقه‌ای مقابله کند واین نیازمند یک نیروی دریایی کلاسیک مقتدر با تجهیزات دریایی مناسب است. معلوم است که با قایق ویا شناور سبک نمی‌توان به وسط اقیانوس رفت و با دشمن جنگید.بنابراین باید ناوشکن سنگین داشته باشیم، مثل «ناو جماران» یا «ناو خارک» و«ناو بوشهر» تا یک ناو گروه رزمی تشکیل بدهیم و به وسیله آن به عمق آب‌های بین‌المللی برویم و با دشمن مقابله کنیم، این یکی از اولویت‌های ماست. اولویت دیگرما مقابله با پدیده قاچاق در منطقه است. حضور اشراروقاچاق مواد مخدر از موارد امنیتی است که این منطقه را تهدید می‌کند وما با ایجاد بازار کار و با تکیه برتوان مردم عزیز و علاقه‌مند این بخش از کشور می‌توانیم از پس این تهدید برآییم. وحدت و همدلی میان آحاد ملت ازجمله آحاد اقوام ایرانی، وحدت ملی و ایجاد تفاهم مذهبی وبه کار‌گیری همه مردم بومی راهکاری است که به ما یاری می‌رساند تا با این پدیده مقابله کنیم. از جمله تهدیدات دیگر، فعالیت جاسوسی در منطقه است. نزدیک به پانزده مرکز جاسوسی در منطقه مکران به فعالیت جاسوسی مشغول هستند. مابا استفاده از نیروهای خودی همچون نیروهای اطلاعاتی و سربازان گمنام امام زمان(عج) باید بتوانیم از پس این تهدید هم برآییم.
 با توجه به تنوع وگستردگی فعالیت ارتش در منطقه و هدف‌گذاری توسعه ملی و فقر زدایی و... آیا با دولت‌های مستقر هم هماهنگی لازم برای اینگونه فعالیت‌های پردامنه وجود دارد یا خیر؟
توسعه و امنیت لازم وملزوم یکدیگرند. به تعبیری دیگربدون امنیت توسعه امکان تحقق ندارد و توسعه اقتصادی و رفاهی نیز از جمله زیرساخت‌های امنیت محسوب می‌شود. اما در وهله اول باید امنیت وجود داشته باشد تا سازوکار توسعه فراهم شود. هنگامی که این وظیفه به نیروی دریایی محول شد، بعد از مدتی با پیگیری و رهنمود‌های رهبری که فرمودند؛ این منطقه یک گنج است، منتهی مغفول مانده است توجهات متوجه آبادانی هرچه بیشتر این منطقه شد. اساساً تمام شهرهای آباد دنیا همچون، بارسلون، سیدنی، شانگهای و هرجا شما آبادی می‌بینید کنار آب‌های آزاد هستند، اما متأسفانه بنادر ما مغفول مانده‌اند. این چند دلیل داشته ودارد، یکی از دلایل آن سختی محیط و کمبود آب است.لذا جمعیت اینجا مهاجرت می‌کنند و این شهرها توسعه نیافته باقی مانده‌اند. این نیاز به پتانسیل‌هایی همچون ارتش دارد تا استقرار پیداکنیم و به‌رفع مشکلات بپردازیم. با این رویکرد نیروی دریایی آمد ودر این منطقه مستقر شد. بعد سایر عناصر ومؤلفه‌های توسعه باید ایجاد می‌شد که یکی از پایه‌های آن دولت‌های محترم بودند که با نهایت همدلی مشارکت کردند و کارگروه توسعه مکران در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح شکل گرفت و دولت‌ها پای کار آمدند و رؤسای جمهوری و معاونین محترمشان، همچنین وزیران هریک با حمایت ویژه به این امر کمک رساندند. در دولت فعلی چهاربار شخص رئیس جمهوری به منطقه مسافرت کرده که این نشانه اهمیتی است که دولت محترم برای توسعه منطقه قائل است. برخی از طرح‌ها بزودی به بهره‌برداری می‌رسد. فاز اول بندر شهید بهشتی توسط رئیس‌جمهوری محترم افتتاح شد. همین چند روز گذشته، نخستین محموله گندم هند از این محل به مقصد افغانستان تخلیه وبارگیری شد. محصول اتانول پتروشیمی سال دیگر نخستین محصولش از اسکله شهید بهشتی صادر خواهد شد. پالایشگاه نفت کلنگش زده شده است. دولت محترم دارد دنبال می‌کند وبا توجه به سرمایه‌گذاری که انجام می‌شود آینده خوب و روشنی برای این منطقه انتظار می‌رود. حضور نیروی دریایی در اینجا مایه خیر وبرکت است و این اقدامات در سایه امنیت
است.
در این رابطه چه نقشی برای مردم منطقه در نظر گرفته شده است؟

 یکی از مؤلفه‌های مهم که لازمه توسعه است، مردم منطقه هستند. مردم عزیزاین بخش از کشور ارتباطشان با بخش‌های مرکزی کم است. ما باید در میان این مردم حضور پیدامی کردیم. نکته‌ای را به شما بگویم ، قبلاً وقتی از اینجا یک نفر به شیراز می‌رفت برای خدمت سربازی، می‌گفتند رفته ایران برای سربازی! اما حالا می‌گویند رفته کهنوج، یعنی 120 کیلومتری اینجا! این‌ها فکر می‌کردند شیراز آنقدر دور است که یک کشور دیگر است. از نظر ذهنیت فکری چقدر فاصله بود! ما باید میان این مردم می‌رفتیم و آنها را به داخل کشور جذب می‌کردیم. تااینها میزبانی کنند فرزندان ایران را که از جاهای مختلف کشور می‌آیند اینجا سرمایه‌گذاری کنند. لذا در میان مردم رفتیم و تمام امکاناتی که داریم دو منظوره است. مدارس ما دو منظوره است هم مورد استفاده ماست هم مورد استفاده مردم. بیمارستان 164تختخوابی که در مجاورت در ورودی پایگاه منطقه سوم نبوت بزودی به بهره‌برداری می‌رسد دومنظوره است. هم برای پرسنل نیروی دریایی ارتش است هم برای مردم. در پسابندر نانوایی ما دومنظوره است هم برای پرسنل خودمان نان می‌پزد وهم برای مردم. حتی به مردمی که بضاعت ندارند نان رایگان می‌دهد. همین‌طور، ورزشگاه ما، استخر ما، آمفی تئاتر ما و کلیه امکاناتی که داریم دومنظوره است و مردم از آنها استفاده می‌کنند. این موجب همدلی مردم و نیروهای مسلح می‌شود. مردمیاری ما در سیلی که سال گذشته آمده بود در منطقه و تعداد زیادی از هموطنان بلوچ ما گرفتار سیل شده بودند از طرف منطقه سوم نزاجا نجات مردم و احشامشان از سیل، این گونه اقدامات محبت را دو چندان کرده است. ما برای همان مباحث امنیتی که برشمردم، مردم را نیاز داریم و مردم باید به ما کمک کنند. ناوگان چهارم ما، ناوگان شیلات، ناوگان ماهیگیری و ناوگان نفتکش ما، اینها بخشی از توان وقدرت نیروی دریایی ماست. این‌ها را باید سازماندهی کنیم و در جهت ایجاد همدلی و تعامل به کار بگیریم. بنابراین ما نیاز به همدلی مردم داریم.
 برای تأمین این اهداف از طرف مردم منطقه هم استقبالی بوده است؟
ما در کنارک مدرسه‌ای تشکیل دادیم که آموزش دریایی می‌دهیم. یعنی دریانورد تربیت می‌کنیم. استادان این مرکز هم از طرف پایگاه سوم نبوت تأمین می‌شوند. این مدرسه الان دو سال است که دایر شده و مشغول تربیت دریانورد از میان جوانان بومی منطقه است. صیاد‌های محلی چون آگاهی از قوانین بین‌المللی دریاها ندارند ومحدوده آب‌های داخلی و تفاوت آب‌های آزاد وآب‌های انحصاری را نمی‌دانند، مقررات آب‌های فلات قاره، آب‌های سرزمینی کشورهای همجوار و... را نمی‌دانند، ممکن است براثر این ندانستن‌ها دچار مشکلاتی شوند ما کلاس‌های آموزشی برای این قشر از هموطنانمان برگزار می‌کنیم تا با محدوده‌های دریایی و قوانین حاکم برآن‌ها آشنا شوند.این اقدام نیروی دریایی با استقبال بسیار خوبی از طرف جوانان و صیادان مواجه شده است. البته مشکلات ما را هم کاهش داده است. همچنین نیروهای داوطلب برای استخدام در مراکز ما از سوی نیروهای بومی به‌طور قابل توجهی زیاد شده و به ما امکان می‌دهد تا نیروهای بومی را هم به استخدام درآوریم و در ساختار نیروهای مسلح به‌کار گیریم.

 ارتش در جهت توسعه بهداشت عمومی چه اقداماتی انجام داده و می‌دهد؟
 یکی دیگر از اقداماتی که ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام داده و می‌دهد خدمات‌رسانی در حوزه بهداشت و درمان است که مورد توجه مردم استان قرار گرفته است. ارتش به‌عنوان یک نیروی مردمی و انقلابی با اعتقاد راسخ به حرکت جهادی و با روحیه حرکت در جهت قرب الهی  خدمتگزاری به مردم را درخود نهادینه نموده و افتخار دارد که با استفاده از امکانات توانسته است به دستاوردهای عظیم در عرصه‌های مختلف علمی، نظامی، آموزشی، فرهنگی، پزشکی ودرمانی نائل گردد. در این جهت و با رویکرد مردمیاری و رسیدگی به اقشار محروم جامعه و ارتقای سطح بهداشت وسلامت مردم مناطق محروم کشورمان در سال‌های اخیر خدمات ارزشمندی ارائه شده است که به فرمان فرماندهی کل آجا این مهم در استان سیستان و بلوچستان در هفته وحدت اجرایی شد. ساخت یک بیمارستان صحرایی شامل تمام تخصص‌های پزشکی به مدت یک هفته انجام شد.
 حجم خدمات و استقبال مردم نیروهای سه گانه ارتش را دلگرم کرده و موجب شده تا این اقدامات استمرار یابند.در رزمایش بزرگ ولایت 96 این بیمارستان دوباره فعال خواهد شد. یکی از اهداف ما کسب رضایت اقشار ضعیف و محروم جامعه از عملکرد ارتش است. برای این کار سازه‌های سیار و تیم‌های تخصصی به‌کار گرفته شدند تا در شرایط سخت بتوانند خدمات‌رسانی کنند. تمام تجهیزات ما اعم ازاورژانس، اتاق بی‌هوشی و همه تجهیزات بیمارستانی موبایل و قابل جابه‌جایی و متحرک هستند. خود اتکایی برای عملیات آمادی و امدادی در منطقه از دیگراهداف برپایی این رزمایش بود که تا حدود زیادی تأمین شد.
برای بقیه مناطق استان هم برنامه‌ای درنظر گرفته اید؟
در جهت پاسداشت اخوت مذاهب ایرانی و توسعه برابری و برادری میان اهل سنت و اهل تشیع مردمیاری ارتش جمهوری اسلامی ایران و رسیدگی به بیماری‌های اقشار محروم مردم استان ‌های محروم جزء برنامه‌های بهداشتی ماست. ما در سال‌های گذشته در سراوان و در سایر شهر‌های استان خدمات‌رسانی داشتیم و به همین شکل در سایر شهرها هم این رزمایش را به اجرا در می‌آوریم تا این خدمات به کل مردم استان تعمیم یابد.

 آیا برای استفاده از نخبگان بومی هم در این رزمایش برنامه‌ای دارید؟
کادر درمانی با ویژگی‌های لازم در میان نخبگان بومی کم است. چرا که پزشکانی که اهل این منطقه هستند بعد از گرفتن تخصص از اینجا می‌روند. یکی از تدابیر دولت فعلی این است که سهمیه بومی برای مناطق محروم در نظر بگیرند تا متخصصین برای ماندن در منطقه انگیزه داشته باشند.
تأثیر اینگونه اقدامات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 مردم وقتی می‌بینند ارتش اینگونه دلسوزانه وارد کار شده و اقدام به درمان بیمارانشان می‌کند، علاقه‌مند می‌شوند و این علقه و اعتماد ضریب امنیت منطقه را بالا می‌برد. در واقع پشتوانه محکمی برای ارتش خواهند بود. در آینده اگر تهدیدی باشد ما شاهد بسیجی مثل بسیج زمان جنگ خواهیم بود. ما انتظار داریم اقوام شریفی که در این مناطق زندگی می‌کنند در واقع وقتی حمایت ارتش را که می‌بینند گرایش پیدا می‌کنند به اصول نظام، کما اینکه در صحبت مردم الان مشهود است و میزان علاقه مردم به ارتش بیانگر این تأثیر است. مردم قدر شناس هستند واقداماتی که برای حمایت از آنان به عمل آمده را قدر می‌شناسند.
آیا حاصل تجربیات برای اقدامات کارشناسی‌تر در اختیار سازمان‌های ذیربط دولتی و دانشگاهی قرار می‌گیرد؟
بعد از اتمام رزمایش بیلانی به همراه ارزیابی کارشناسان وپایش‌های صورت گرفته بیماری‌های بومی شایع و... تهیه
  شده و در اختیار مراکز علمی و دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گیرد. این رزمایش اتفاقاً در کنار خدمت‌رسانی فرصتی است در جهت شناسایی انوع ابتلائات و بیماری‌های شایع در منطقه که زمینه درمان و تصمیم‌گیری برای درمان آنها را فراهم می‌آورد. اینکه اینجا چه بیماری‌هایی شایع است یا امکان شیوع چه نوع بیماری‌هایی وجود دارد. علل وعوامل آنها چیست و... از همه اینها یک بانک اطلاعاتی خوبی جمع‌آوری می‌شود وموردبهره‌برداری نیروهای عمل‌کننده قرار می‌گیرد.
آیا تاکنون در ریشه کنی بیماری خاصی موفقیت داشته اید؟
بعضی از بیماری‌ها مثل شپش و گال را می‌شود با اهتمام جدی از بین برد. منطقه سوم نبوت نیروی دریایی در مناسبت‌های مختلف اقدامات مؤثری انجام داده و بسته‌های بهداشتی توزیع کرده یا با واکسیناسیون دام‌ها و سم پاشی محیط‌های آلوده اقدامات پیشگیری مؤثری انجام داده است. در این راستا ما با بیماری سالک مقابله کرده‌ایم واهتمام ارتش در مبارزه با پشه ناقل سالک بسیار چشمگیر بوده وهست و از این جهت درکنار مردم بوده و هستیم.


  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 7 دی 1396 ساعت: 15:3
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()
برچسب ها : ,,,

مطالب مرتبط


بخش نظرات این مطلب



برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      پشتيباني آنلاين

      پشتيباني آنلاين

        پشتيباني آنلاين
        آمار

        آمار

          آمار مطالب آمار مطالب
          کل مطالب کل مطالب : 3087
          کل نظرات کل نظرات : 157
          آمار کاربران آمار کاربران
          افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
          تعداد اعضا تعداد اعضا : 1

          آمار بازدیدآمار بازدید
          بازدید امروز بازدید امروز : 16965
          بازدید دیروز بازدید دیروز : 1832
          ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 1697
          ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 183
          آي پي امروز آي پي امروز : 5655
          آي پي ديروز آي پي ديروز : 611
          بازدید هفته بازدید هفته : 19497
          بازدید ماه بازدید ماه : 20434
          بازدید سال بازدید سال : 44898
          بازدید کلی بازدید کلی : 60956

          اطلاعات شما اطلاعات شما
          آی پی آی پی : 3.145.40.234
          مرورگر مرورگر :
          سیستم عامل سیستم عامل :
          تاریخ امروز امروز :
          تبادل لینک هوشمند

          تبادل لینک هوشمند

            تبادل لینک هوشمند

            برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان پاتوق رزمجویان و آدرس anbiya2152.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






            خبرنامه

            خبرنامه

              براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



              آخرین نطرات کاربران

              آخرین نطرات کاربران

                درباره ما

                  به وبلاگ من خوش آمدید

                کلیه ی حقوق مادی و معنوی سایت مربوط به پاتوق رزمجویان بوده و کپی برداری از آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.
                قالب طراحی شده توسط: تک دیزاین و سئو و ترجمه شده و انتشار توسط: قالب گراف